Jadłospis 18-22.03.19

Poniedziałek

 

Śniadanie ;     pieczywo mieszane, masło, twarożek z warzywami, papryka, herbata

owoc

Obiad               220 ml zupa ziemniaczana

180g makaron świderki z sosem bolońskim ( zmielony udziec z indyka)

150 ml   kompot

Podwieczorek ½ banan, mini drożdżówka z serem

Wtorek 

Śniadanie ;   kasza manna, pieczywo mieszane, masło, twarożek z tuńczykiem, ogórek, herbata

owoc

Obiad               220 ml rosół z makaronem

100g filet z kurczaka panierowany 100g ziemniaki, 80g sur z marchewki i jabłka

150 ml kompot

Podwieczorek kisiel owocowy , paluch kukurydziany


Środa

Śniadanie ;   pieczywo mieszane, masło, jajko na twardo, rzodkiewka, kakao

owoc

Obiad               220 ml zupa jarzynowa z ziemniakami

220g pierogi ruskie

150 ml kompot

Podwieczorek galaretka owocowa, rurka z nadzieniem śmietankowym

Czwartek

Śniadanie         płatki kukurydziane pieczywo mieszane,pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata

owoc

Obiad               220 ml zupa marchewkowa z drobnym makaronem

80/20 zrazy w sosie pomidorowym, 100g kasza jęczmienna, 80g sur z kapusty pekinskiej

150 ml sok jabłkowy tłoczony

Podwieczorek sernik, owoc

Piątek

Śniadanie ;     pieczywo mieszane, masło, ser żółty, szczypiorek, herbata

owoc

Obiad              220 ml zupa koperkowa z ryżem

80/20 miruna w sosie śmietanowym, 100g ziemniaki, 80g mix duszonych warzyw z wody

150 ml. kompot

Podwieczorek suszone plasterki jabłka, mini pączek