Jadłospis 17- 21.09.18

Poniedziałek

Śniadanie ;     pieczywo mieszane, masło, ser biały ( plastry), pomidor,

owoc

Obiad               220 ml zupa ryżowa

220g makaron penne z kurczakiem i brokułami

150 ml. kompot

Podwieczorek; chałka z masłem i dżemem

Wtorek 

Śniadanie ;   kasza manna, pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna, szczypiorek, herbata

owoc

Obiad               220 ml zupa pomidorowa z makaronem

100g rumsztyk 100g ziemniaki 80g marchewka z groszkiem

150 ml. kompot

Podwieczorek; kisiel owocowy, suszone plasterki jabłek


Środa

Śniadanie ;     pieczywo mieszane, masło,szynka gotowana, papryka czerwona, herbata

owoc

Obiad               220 ml kapuśniak z ziemniakami

180 g pierogi z serem

150 ml. kompot

Podwieczorek   kanapka z masłem i pastą z szynki

Czwartek

Śniadanie ;   owsianka na mleku, pieczywo mieszane, pasztet drobiowy, pomidor, herbata

owoc

Obiad               220 ml krem z brokuła z drobnym makaronem

80/20 gołąbek bez zawijania w sosie pomidorowym 100g ziemniaki 80g mizeria

150 ml. kompot

Podwieczorek jogurt owocowy, biszkopt

Piątek

Śniadanie ;     pieczywo mieszane, masło, ser żółty, ogórek, herbata

owoc

Obiad               220 ml zupa jarzynowa z kaszą pęczak i dynią

100g sznycel rybny, 100g ziemniaki, 80g fasolka szparagowa

150 ml. kompot

Podwieczorek budyń waniliowy, herbatnik