Jadłospis 08- 12.10.18

Poniedziałek

Śniadanie ;     pieczywo mieszane, masło ser żółty, pomidor, herbata

owoc

Obiad            220 ml zupa jarzynowa

80/20 klopsy drobiowo-wieprzowe w sosie pomidorowym, 100g kasza, 80g sur z kapusty pekińskiej

150 ml. kompot

Podwieczorek; chałka z masłem i powidłami śliwkowymi

Wtorek 

Śniadanie; kasza manna, pieczywo mieszane, masło, pasta z szynki, ogórek, herbata

owoc

Obiad            220 ml kapuśniak z ziemniakami

100g kluski na parze z musem owocowym

150 ml. kompot

Podwieczorek; jogurt naturalny z musli, marchewka do pochrupania


Środa

Śniadanie ;     pieczywo mieszane, masło,wędlinka ogórek kiszony, herbata

owoc

Obiad               220 ml zupa ogórkowa z ryżem

80/20 pieczeń z indyka , 100g kluski śląskie, 80 g mix sałat z dipem jogurtowym

150 ml. kompot

Podwieczorek piszinger

Czwartek

Śniadanie ;  pieczywo mieszane, masło,jajko na twardo, rzodkiewka, kakao

owoc

Obiad         220 ml zupa grysikowa na rosole z zacierką

100g filet z kurczaka panierowany, 100g ziemniaki, 80g sur z marchewki i jabłka

150 ml. kompot

Podwieczorek kisiel owocowy, chrupki kukurydziane

Piątek

Śniadanie; pieczywo mieszane, masło,pasta z tuńczykiem, papryka czerwona, herbata

owoc

Obiad       220 ml barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

180g pierogi ruskie

150 ml. kompot

Podwieczorek; kanapka z masłem, serem i pomidorem