Jadłospis 15-19.04.19

Poniedziałek

Śniadanie ; pieczywo mieszane, masło, pasta z tuńczykiem i szczypiorkiem, herbata

owoc

Obiad 220 ml zupa pomidorowa z makaronem

80/20 potrawka z kurczaka, 100g ryż, 80g mix sałat

150 ml kompot

Podwieczorek kisiel owocowy, herbatnik

Wtorek 

Śniadanie ; płatki kukurydziane, pieczywo mieszane, masło, wędlinka , ogórek, herbata

owoc

Obiad 220 ml żurek z ziemniakami i kiełbaską

220g kluski na parze z musem owocowym

150 ml kompot

Podwieczorek kanapka z masłem, wędlinką i ogórkiem


Środa

Śniadanie ; pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidor, kakao

owoc

Obiad 220 ml zupa koperkowa z drobnym makaronem

80/20 gulasz wieprzowy, 100g kasza jęczmienna, 80g sur z marchewki i jabłka

150 ml kompot

Podwieczorek sernik, owoc

Czwartek

Śniadanie kasza manna, pieczywo mieszane, masło, pasztet drobiowy pomidor, herbata

owoc

Obiad 220 ml zupa ziemniaczana z majerankiem

220g makaron świderki ze szpinakiem i serem żółtym, owoc

150 ml sok jabłkowy tłoczony

Podwieczorek jogurt owocowy, herbatnik

Piątek- świąteczne śniadanie

Śniadanie ; pieczywo mieszane, masło, ½ jajko na twardo, wędzonka, delikatna ćwikła z chrzanem, herbata

owoc

Obiad 220 ml krem z brokuła z kasza jaglaną

100 g ryba ( miruna) panierowana, 100g ziemniaki, 80g sur z kiszonej kapusty

150 ml. kompot

Podwieczorek mus owocowo- warzywny, paluch kukurydziany